Naslovnica VIJESTI INFO RADOST BAJRAMA: PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE POLAZNIKE MEKTEBSKE NASTAVE

RADOST BAJRAMA: PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE POLAZNIKE MEKTEBSKE NASTAVE

128

Lijepu priču ekipa TV Vogošća je zabilježila je u džematu Hotonj i u programu je dijelimo sa našim gledaocima. Salih ef. Ćato zatekli smo u radnoj atmosferi sa svojom djecom. U prostorijama gdje se odvija mektebska nastava, bilo je mnogo paketića koji su se punili različitim sadržajima. Ova vrijedna ekipa dočekala nas je s osmijehom, rad  nisu prekidali pa smo im se i mi pridružili u želji da saznamo šta se to pakuje i ko će se obradovati.

Salih ef. je kazao da nam se bliži jedan od najdražih blagdana za vjernike, Kurban bajram. Tim povodom sastao se sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem i predložio mu da u skladu sa sredstvima koje je moguće izdvojiti u vrijeme kad se borimo sa posljedicama pandemije koronavirusa, obradujuju paketićima barem dio onih koji pohađaju mektebsku nastavu. Načelnik Smajić podržao je ideju i sredstva koja su odvojena bila su dovoljna da se od 1.500 polaznika mektebske nastave obraduje bar njih 500, koji su najmlađi među njima i polaznici su mekteba prve i druge godine u svim vogošćanskim džematima. Salih ef. je izrazio zahvalnost za razumijevanje i podršku Općini Vogošća i načelniku Smajiću, te je pojasnio da će paketići, čiji su sadržaji uglavnom bh proizvodi biti distribuirani u sve vogošćanske džemate kako bi ih imami podijelili najmlađim polaznicima mektebske nastave.

Vrijednost sredstava izdvojenih za paketiće 500 polaznika prve i druge godine mektebske nastave u vogošćanskim džematima je 5.000 KM.