Naslovnica VIJESTI INFO PRODUŽENI BORAVAK U OŠ “ZAJKO DELIĆ”: SA DJECOM SE REALIZUJE NIZ AKTIVNOSTI

PRODUŽENI BORAVAK U OŠ “ZAJKO DELIĆ”: SA DJECOM SE REALIZUJE NIZ AKTIVNOSTI

461

Iz godine u godinu sve je veći interes i potreba roditelja za produženim boravkom njihove djece u osnovnoj školi. Ovaj projekat se već nekoliko godina realizuje u Osnovnoj školi „Zajko Delić“ na Kobiljoj Glavi. Odgajateljice svakog radnog dana predano rade i uživaju sa mališanima uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Radno vrijeme produženog boravka je od 6:30 do 17:00 sati.

Produženi boravak je poseban oblik odgojno-obrazovnog rada u OŠ „Zajko Delić“ na Kobiljoj Glavi, pojasnila je u izjavi za TV Vogošća Anisa Sivac, direktorica ove obrazovne ustanove. Rad u produženom boravku mnogo je drugačiji od klasične nastave, ali i cjelovitiji i bogatiji. Ne svodi se samo na pisanje zadaće. Produženi boravak podrazumijeva i da djeca imaju adekvatnu ishranu, urade zadaću, a za njih se pripremaju i slobodne aktivnosti u skladu sa mogućnostima škole.

Produženi boravak OŠ „Zajko Delić“ na Kobiljoj Glavi je mjesto gdje djeca razvijaju i svoju kreativnost jer uz školske obaveze se realizuju različite aktivnosti koje djeca vole. Ovdje se završava zadaća i druži pojasnila je jedna od odgajateljica u produženom boravku Anesa Branković.

Trenutno u produženom boravku OŠ „Zajko Delić“ vrijeme provodi 20 đaka a buduće drugare dočekaće rado i veselo.