Naslovnica VIJESTI INFO PRIJE 35 GODINA U VOGOŠĆI POČELA PROIZVODNJA GOLFA II

PRIJE 35 GODINA U VOGOŠĆI POČELA PROIZVODNJA GOLFA II

179

Prošlo je 35 godina otkad je iz vogošćanske tvornice automobila izašao prvi model popularnog golfa dvojke. Bio je to događaj na kojeg smo i danas ponosni, jer je Vogošća u to vrijeme bila jedna od vodećih općina u oblasti automobilske industrije. Svi oni koji su nekada vozili ovog golfa i danas nose lijepe uspomene. Među njima je i bivši TAS-ovac Hasib Herić kojeg smo posjetili u naselju Svrake.

Hasib je kako kažu vrsni autolimar i o golfu sve zna. U to se uvjerila i naša ekipa. U svojoj radionici nam je pokazao skice prvog proizvedenog golfa u Vogošći. Kaže da je riječ o kvalitetnom vozilu koje se još uvijek često može vidjeti na bosanskohercegovačkim putevima.

S ponosom nam je Hasib pričao o vremenu kada je u Vogošći postojala tvornica automobila i kada je u Njemačkoj i Austriji nadograđivao svoje znanje o popularnom automobilu marke golf. Kaže da se danas voze modernija i kvalitenija vozila, ali da s ponosom može reći da je učestvovao u proizvodnji jednog od najpopularnijih automobila u BiH.