Naslovnica VIJESTI INFO PREDUZEĆE „PARK“ ZADUŽENO ZA ODRŽAVANJE JAVNE RASVJETE U VOGOŠĆI

PREDUZEĆE „PARK“ ZADUŽENO ZA ODRŽAVANJE JAVNE RASVJETE U VOGOŠĆI

361

Proteklih godina mnogo je uređano na izgradnji javne rasvjeta u svim vogošćanskim naseljima. Odlukom kantonalne vlade od početka februara preduzeće „PARK“  će održavati javnu rasvjetu i vršiti popravke na području cijelog Kantona Sarajevo. Samo u prošloj godini u tri sarajevske općine popravljeno je skoro 1.500 kvarova.

Svi navedeni kvarovi popravljani su po nalogu Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS u čijoj je nadležnosti ova oblast kao i Centar za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom u KS putem kojeg se jedino i mogu izvršiti prijave. Preduzeće Park, kao izvođaču radova građani ne mogu prijavljivati kvarove na uličnoj rasvjeti, a to mogu vršiti isključivo putem Centra za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom KS.

Za tu vrstu problema na sarajevskim ulicama Centar ima i dežurne telefone, a pozivom na broj 033/564-444 ili 034/562-242 se evidentiraju i daju u proceduru popravke. Resorno ministarstvo shodno prijavama koje je dobio Centar, izdaje radni nalog preduzeću Park na osnovu kojeg naša jedinica i izlazi na teren i vrši popravku.

U hitnim situacijama nalog za popravku radi se i putem policijskih uprava i Elektroprivrede BiH. Takva procedura važi i u ovoj godini, a ekipa Parka makar u prvih nekoliko mjeseci popravke na javnoj rasvjeti osim u Centru, Novom Sarajevu i Novom Gradu, radit će i u Starom Gradu, Ilidži, Hadžićima, Trnovu, Vogošći i u Ilijašu.