Naslovnica VIJESTI INFO POZNATI POLUFINALNISTI 22.TRADICIONALNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2020“

POZNATI POLUFINALNISTI 22.TRADICIONALNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2020“

244

Prvog dana vikenda odigrane su preostale utakmice osmine finala 22. Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2020“. Hotonj je savladao Jošanicu rezultatom 4:1, dok je Caffe Bar Relax rezultatom 2:1 bio bolji od Džemata Vogošća. MNK Sajmir Tihovići ostvario je prolaz dalje preko Volkswagena slavivši pobjedu 2:0, a u posljednjoj utakmici osmine finala Orahov brijeg je ubjedljivo savladao MNK Vogošća 4:0.

U nedjelju su na programu bile utakmice četvrtine finala. Prošlogodišnji osvajač turnira  FK Unis rezultatom 4:0 savladao je ekipu Hotonja 2. SŠC Vogošća bio je bolji od ekipe Aktiva 2014 6:2. U najuzbudljivijoj utakmici četvrtine finala Hotonj i Caffe Bar Relax nakon 40 minuta rezultat je glasio 2:2. Boljim izvođenjem penala dalje su prošli igrači Hotonja, a konačni rezultat glasio je 6:5. Također jedna od zanimljivijih utakmica bila je ona između MNK Sajmir Tihovići i Orahovog brijega. Het trikom Hodžića, te golovima Duvnjaka i Mujezinovića Orahov brijeg se plasirao u polufinale. Za Sajmir su pogađali Ajanović, te tri puta Marić za konačnih 6:4.

Polufinalni susreti na rasporedu su u petak. Od 18h FK Unis snage će odmjeriti sa SŠC Vogošća, dok će se u drugom polufinalu u 19h sastati prošlogodišnji finalist Hotonj i Orahov brijeg. Završnica 22. Malonogometnog turnira „Vogošća 2020“ je u nedjelju kada će se odigrati utakmice za treće mjesto i finalna utakmica.