Naslovnica VIJESTI INFO POTVRĐEN JOŠ JEDAN SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM U VOGOŠĆI

POTVRĐEN JOŠ JEDAN SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM U VOGOŠĆI

455

Tokom noći na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je ukupno 135 uzoraka, od čega je 13 pozitivnih.

Pozitivna su dva uzorka iz Sarajeva, dva iz Goražda, dva iz Bugojna, dva iz Hadžića te po jedan iz Vogošće, Žepča, Bihaća, Zenice i Zavidovića. Ovu informaciju potvrdila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Nakon što je jutros Služba civilne zaštite Općine Vogošća obaviještena da je potvrđen još jedan nalaz na koronavirus na području naše lokalne zajednice, odmah su poduzete sve mjere kako to nalaže procedura u ovim situacijama, kazao je Nermin Hajro, načelnik Štaba CZ Općine Vogošća.

„Od strane kolega iz Doma zdravlja naša sugrađanka u 11:30 sati izmještena je u izolatorij KCUS. Izvršena je dezinfekcija haustora u kojem je stanovala, odnosno zajedničkih prostorija. Tehničar koji je izvršio dezinfekciju pokušao je anketirati stanare od kojih je samo jedan otvorio vrata. Po završetku dezinfekcije dva sata se zabranjuje ulaz i izlaz iz zgrade što je nadgledao zaduženi policijski službenik ispred ulaza. Po isteku dva sata ponovo će biti vršena anketa stanara iz ulaza. Od strane CZ izvršena je dezinfekcija zgrade kao i prostora oko ulaza“, kazao je Hajro te dodao da je sve urađeno u skladu sa epidemiološkim preporukama.

Iz CZ napominju da razloga za paniku nema. Naša sugrađanka pozitivna na koronavirus dovodi se u vezu sa klasterom Ilidža, nije imala kontakata i poštovala je samoizolaciju, ima blaže simptome i nije životno ugrožena.