Naslovnica VIJESTI INFO POTPISAN OKVIRNI SPORAZUM ZA PROJEKAT REKONSTRUKCIJE ULICE MUJE ŠEJTE

POTPISAN OKVIRNI SPORAZUM ZA PROJEKAT REKONSTRUKCIJE ULICE MUJE ŠEJTE

95

Danas je u Općini Vogošća potpisan Okvirni sporazum za realizaciju projekta rekonstrukcije dijela saobraćajnice u ulici Muje Šejte. Okvirni sporazum je potpisan na osnovu Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture za 2019. godinu, a nakon izrade i usaglašavanja projektne dokumentacije i provedenog postupka odabira izvođača radova putem zajedničke nabavke sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo. Kao izvođač radova izabrana je firma Ame d.o.o. iz Breze.
U ime Općine Vogošća sporazum je potpisao Zamjenik općinskog načelnika Fetah Kadrić i tom prilikom istakao kako je rekonstrukcija ove saobraćajnice od životnog značaja za stanovnike sa područja koje gravitira prema toj saobraćajnici, te zamolio građane za strpljenje i razumjevanje prilikom izvođenja radova. Napomenuo je kako je Općina Vogošća dobila uvjeravanja od izvođača da će radovi biti izvedeni u najkraćem mogućem roku, a da se ne naruši kvalitet izvedenih radova.


Okvirni sporazum zaključuje se na period od 3 godine i na iznos od 964.080,00 KM sa PDV-om. Radovi će se finansirati sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.
Projekat obuhvata radove na trasi o 1.285 metara , širine 4,0 m asfaltnog kolovoza sa bankinama promjenjive širine i mimoilaznicama prema projektnom rješenju. Radovi podrazumjevaju uklanjanje postojećeg asfalta, iskop rova za izgradnju kolektora oborinske kanalizacije, izradu potpornih AB zidova, zamjenu lošeg tamponskog materijala na kolovozu (planuma), izgradnju slivnika, kanala i propusta, ugradnja betonskih ivičnjaka i asfaltiranje u dva sloja.
Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
Rok za izvođenje radova definisat će se pojedinačnim ugovorima u zavisnosti od vrste i obima radova.