Naslovnica VIJESTI INFO POTPISAN OKVIRNI SPORAZUM ZA IZGRADNJU ATLETSKE STAZE NA STADIONU “HAKIJA MRŠO”

POTPISAN OKVIRNI SPORAZUM ZA IZGRADNJU ATLETSKE STAZE NA STADIONU “HAKIJA MRŠO”

88

Danas je potpisan Okvirni sporazum o izgradnji atlestske staze na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći. Sporazum je potpisan između Općine Vogošća kao investitora i firme „Mibral“ d.o.o. kao izvođača radova. Ukupna vrijednost projekta je 701.972,24 KM.

Sporazum se potpisuje na tri godine, međutim kako je najavljeno da bi potrebna sredstva mogla biti obezbijeđena u 2020.godini očekivano je da cijeli projekat bude završen tokom ove godine.Sredstva su obezbijeđena od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i to iz budžeta za 2019. godinu 150.000,00 KM i iz budžeta za 2020. godinu 500.000,00 KM. Ostatak sredstava obezbjeđuje Općina Vogošća.

Planirani radovi podrazumjevaju: skidanje trenutne betonske podloge, postavljanje drenaže, nivelisanje i asfaltiranje staze, uređenje odvodnog kanala i postavljanje ivičnjaka te postavljanje tartana na svim površinama.Iako projekat zvanično nosi naziv rekonstrukcija atletske staze u okviru ovog projekta biće rekonstruisana i izgrađena potrebna infrastruktura za sve atletske discipline.

Općinski načelnik Edin Smajić istakao je da se na ovaj način obezbjeđuju uslovi za dalji razvoj atletike kao baznog sporta u Vogošći te se daje podrška Atletskom klubu „Vogošća“ koji bilježi značajan rast članova i sve značajnije uspjehe. Pored toga i u estetskom smislu ovaj stadion će biti svojevrsni podstrek Fudbalskom klubu „Unis“ koji će na njemu u novoj sezoni igrati utakmice u višem rangu takmičenja.