Naslovnica VIJESTI INFO PORAZ RUKOMETAŠA VOGOŠĆE NA „DOMAĆEM“ PARKETU

PORAZ RUKOMETAŠA VOGOŠĆE NA „DOMAĆEM“ PARKETU

202

Zbog nastupa u Evropi rukometaši Vogošće odložili su susrete 3. i 4.kola Premijer rukometne lige BiH i nakon prolaska u narednu rundu EHF Challenge kupa došlo je na red da se odigra i prva od tih utakmica. Protivnik na „domaćem“ parketu bila je ekipa Bosne iz Visokog koja je, kao i u prethodnim sezonama, imala veliki broj navijača u dvorani „Amel Bečković“. Teško da se u atmosferi koju su napravili gostujući navijači na tribinama ekipa Vogošće mogla osjećati domaćinom u večerašnjoj utakmici. I teško da je iko očekivao, nakon odlične utakmice protiv Švijese, ovako lošu partiju koja je prikazana večeras.
Vogošćani su bili ravnopravni na samom početku kada su i imali vodstvo od 6:3 da bi gosti u narednih deset minuta velikom serijom od 9-1 u potpunosti preokrenuli rezultat i stigli do vodstva od 7:12. Bez obzira na veliki broj tehničkih pogreški koje su napravili, igrači Vogošće imali su šansu do kraja prvog poluvremena da se u potpunosti vrate u meč. Pri rezultatu 11:13 igrači Vogošće propuštaju stopostotnu šansu i priliku da nastave seriju. Gosti do kraja poluvremena to kažnjavaju i sa 6-0 stižu do tada najvećih +8, 11:19.


Savjeti trenera Unčanina u pauzi očito nisu urodili plodom jer greške i neefikasnost se nastavljaju i u drugom dijelu utakmice. Prednost Bosne rasla je iz minuta u minut do maksimalnih +17 u nekoliko navrata. Završilo je rezultatom 24:40 za jedan od najtežih poraza Vogošće u posljednjih nekoliko godina. U sivilu Vogošćana jedini koji se koliko-toliko isticao efikasnošću je bio Smiljanić sa 10 postignutih golova iako je sa druge strane bio i pojedinac koji je napravio najviše tehničkih pogreški. U redovima gostiju najefikasniji je Almir Osmanhodžić, bivši igrač Vogošće, sa 9 postignutih golova dok je jedan od zaslužnijih za pobjedu Bosne bio i golman Žiga koji je zaključao svoju mrežu i susret završio sa 11 uspješnih odbrana.
Pred stručnim štabom je težak zadatak jer nove utakmice slijede ubrzo. U subotu u Vogošći gostuje Lokomotiva iz Brčkog nakon čega se igra i drugi odloženi meč protiv Borca u Banjaluci. Učinak nakon tri kola je svega jedan bod tako da rješenje treba naći što prije.