Naslovnica VIJESTI INFO POKRENUTA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA IZGRADNJU LIFTA ZA PORODICU AHMIŠ

POKRENUTA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA IZGRADNJU LIFTA ZA PORODICU AHMIŠ

1104

Esed Ahmiš već godinama boluje od multipluskleroze i njegov život vezan je za invalidska kolica. Veliku podršku pruža mu supruga Mahira jer je Esedu potrebna stalna pomoć i njega. Mahira svakodnevno brine o Esedu i o domaćinstvu. Kuha, pere, čisti, sa djecom radi zadaću, hrani Eseda i brine o njegovoj higijeni. Nosi ga na rukama do toaleta koji je sprat niže, a po potrebi i vani iako žive na trećem spratu. Zbog svega toga je Ajla Milušić-Pepić pokrenula akciju prikupljanja novca za izgradnju lifta ovoj porodici. Ajla kaže da je iznenađena jer iako je akcija tek pokrenuta već sada se odazvao veliki broj građana. Ajla kaže da je sigurna da će ova priča lijepo da završi.

Naša ekipa posjetila je i porodicu Ahmiš. Mahira se zahvalila onima koji su pokrenuli akciju i istakla da bi im izgradnja lifta najviše i pomogla, jer kako kaže samo ona zna kako joj je i koliko je kičma boli jer jedanaest godina u naručju nosi svog supruga sa trećeg sprata.

Izgradnjom lifta možemo donekle olakšati ionako težak život i ovom našem sugrađaninu i njegovoj porodici. Oni koji žele pomoći u ovoj akciji mogu se javiti na facebook profil Ajla Milišić-Pepić.