Naslovnica VIJESTI INFO PODIJELJENA STOČNA HRANA POLJOPRIVREDNICIMA

PODIJELJENA STOČNA HRANA POLJOPRIVREDNICIMA

59

U Ljubini je danas podijeljena stočna hrana poljoprivrednicima koji su prošli na javnom pozivu Općine Vogošća objavljenom početkom ovog mjeseca. Poziv je je dio realizacije projekta “Dodjela stočne hrane u cilju podrške stočnom fondu za 2019.godinu”. Pravo na podsticaj su ostvarila 62 poljoprivrednika.

Stočna hrana je otišla u ruke  uzgajivača sitne i krupne stoke, te peradi.  Suno Medić je jedan od poljoprivrednika koji je danas preuzeo donaciju za koju je rekao da mu puno znači. Inače u svojoj štali ima 21 muznu kravu, stočarstvo je osnovno zanimanje svih odraslih članova porodice i jedini izvor prihoda,  kaže:  “Mora se raditi ali se i lijepo živi, ko hoće. Ovakva pomoć je dobra došla, hvala Općini. ”

Ukupna vrijednost projekta je oko 21.056,00 KM.  Ova poticajna sredstva će poljoprivrednicima pomoći da u svom radu postižu značajne rezultate, jačaju i proširuju porodična gospodarstva i obrte.  Općina Vogošća na ovakav i druge načine kontinuirano doprinosi razvoju poljoprivrede i ruralnog dijela općine Vogošća.