Naslovnica VIJESTI INFO POČEO 21. TRADICIONALNI MALONOGOMETNI TURNIR „VOGOŠĆA 2019“

POČEO 21. TRADICIONALNI MALONOGOMETNI TURNIR „VOGOŠĆA 2019“

234

U subotu su u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ odigrane prve tri utakmice ovogodišnjeg izdanja Malonogometnog turnira koji se igra u povodu Dana reintegracije općine Vogošća. Do prvih pobjeda stigli su igrači Džemata Vogošća, Hotonja i Caffe bara Relax.
Džemat Vogošća slavio je protiv ekipe organizatora, JOB Vogošća, sa visokih 7:2. Ekipu su do pobjede vodili Pandur i Alić sa po dva gola dok su se po jednom u strijelce upisali Hadžalić, Imamović i Hošić. Golove za JOB Vogošća postigli su Mehić i Bajrović.
U drugom meču sastale su se dvije ekipe iz iste MZ, Hotonj i Hotonj II, a uspješnija je bila „prva“ ekipa Hotonja. Konačan rezultat bio je 6:0 a u strijelce se upisalo čak pet igrača – dva gola Šahovića te po jedan Durgutovića, Dovadžije, Merdžanovića i Mujezina.
Posljednji meč prvog takmičarskog dana bio je između ekipa Caffe bar Relax i Englmayer BH Berry Trans. Ekipa Relaxa je po imenu nova na Turniru međutim radi se o igračima koji su prethodnih godina igrali sa značajnim uspjehom za razne ekipe. Zahvaljujući tom iskustvu slavili su u ovom meču sa 3:0 golovima Tihića, Karkelje i Bektića.
Turnir se nastavlja narednog vikenda kada će utakmice biti igrane i u subotu i u nedjelju u popodnevnim satima.