Naslovnica VIJESTI INFO POČELI RADOVI NA KRAKU ŠUMSKOG PUTA U GORNJOJ JOŠANICI I

POČELI RADOVI NA KRAKU ŠUMSKOG PUTA U GORNJOJ JOŠANICI I

88

Ni stanje prirodne nesreće u Vogošći nije zaustavilo razvoj ove općine. Sa prvim lijepim danima koji su omogućili intenzivnije građevinske radove otvorila su se brojna infrastrukturna gradilišta. Već smo obavještavali javnost o projektima asfaltiranja puta prema planinarskom domu “Motka” i završnog dijela ulice Meriza Ferzuka. U pitanju su projekti vrijedni ukupno oko 330.000,00 KM (prvi 123.000,00 KM drugi 207.260,83 KM). Na oba ova puta već je postavljen i habajući sloj asfalta.
Okončanje radova na putu prema planinarskom domu „Motka“ omogućilo je otvaranje i novog gradilišta u ulici Gornja Jošanica I. U pitanju je krak šumskog puta u dužini od oko 70 metara. Realizacijom ovog kraka biće okončani radovi na asfaltiranju ovog puta u ukupnoj dužini od 280 metara. Radovi podrazumijevaju uz asfaltiranje i uređenje kosina, ugradnju ivičnjaka, tretman oborinskih voda i izrada podrigolske drenaže.
Prosječna širina saobraćajnice je 3 metra a nosivo habajući sloj asfalta je debljine 7 centimetara.
Ukupna vrijednost ugovorenih radova za ovu fazu iznosi 21.069,05 KM a finansiraju se sredstvima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.
Izvođač radova je firma “BUCOMERC” d.o.o. Kiseljak.
Rok za izvođenje radova je 20 dana a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.