Naslovnica VIJESTI INFO POČELA IZRADA I POSTAVLJANJE HORIZONTALNE I VETIKALNE SAOBRAĆAJNE SIGNALIZACIJE U DIJELU ULICE...

POČELA IZRADA I POSTAVLJANJE HORIZONTALNE I VETIKALNE SAOBRAĆAJNE SIGNALIZACIJE U DIJELU ULICE VOGOŠĆANSKIH ODREDA KAO I POSTAVLJANJE ZAŠTITNE OGRADE U KRAKU ULICE BLAGOVAC I

80

Počeli su radovi na izradi i postavljanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije i iscrtavanju parking mjesta u dijelu Ulice Vogošćanskih odreda i postavljanju zaštitne ograde u kraku Ul. Blagovac I na području MZ Blagovac i MZ Vogošća II.

U dijelu Ulice Vogošćanskih odreda iscrtano je 14 parking mjesta po projektu i postavljena je vertikalna saobraćajna signalizacija, te je planirano iscrtavanje središnje razdjeljne linije u dužini od 200 m.

U kraku Ulice Blagovac I ugovoreno je postavljanje zaštitne ograde u dužini od 92m. Radovi se izvode na osnovu Okvirnog sporazuma zaključenog sa firmom Sacom d.o.o. Sarajevo, zaključenog na period od 3 godine.Ukupna vrijednost radova po ugovoru  iznosi 9.893,17 KM.

Investitor radova je Općina Vogošća. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 30 dana.