Naslovnica VIJESTI INFO PET MEDALJA ZA KARATISTE “SAMBONA” NA FEDERALNOM PRVENSTVU

PET MEDALJA ZA KARATISTE “SAMBONA” NA FEDERALNOM PRVENSTVU

146

Jučer je u Sarajevu, u dvorani Srce u Novom Gradu, održano je 14. seniorsko Prvenstvo Federacije BiH. Organizator takmičenja bio je Karate savez FBIH a učešće je uzelo 22 kluba sa oko 80 takmičara.
Na ovom prvenstvu, u veoma jakoj konkurenciji, Karate klub “Sambon” iz Vogošće nastavio je kontinuitet dobrih rezultata u ekipnom i pojedinačnom dijelu i osvojio 5 medalja – jednu srebrnu i četiri bronzane.
U pojedinačnoj konkurenciji Jasmin Husejinović bio je drugi u kategoriji -75kg dok su Zerina Handžić (-50kg) i Amer Varajić (-84kg) u svojim konkurencijama završili kao trećeplasirani.
“Sambonovci” su stigli do pobjedničkog podija i u ekipnoj konkurenciji gdje su i muška i ženska ekipa završili kao trećeplasirani. Za ekipu seniorki nastupile su Samra Halilović, Sumejja Šejto i Zerina Handžić dok su u muškom timu bili Amer Varajić, Jasmin Husejinović i Armin Karamović.
Treneri Kenan Alikadić i Haris Fazlić zadovoljni su prikazanim. Ono što slijedi za karatiste “Sambona” su državno prvenstvo Bosne i Hercegovine i nastup na međunarodnim takmičenjima – Svjetski kup na Kipru i Premijer liga u Salzburgu.