Naslovnica VIJESTI INFO PERRY BALTIMOR POSJETIO OPĆINU VOGOŠĆA

PERRY BALTIMOR POSJETIO OPĆINU VOGOŠĆA

42

U zvaničnoj posjeti Općini Vogošća danas je borovio Perry Baltimor, predsjednik i izvršni direktor organizacije Marshall Legency Institute, koja je partner projekta „Sarajevo bez mina 2020“ koji finansira Američka vlada i koji se dijelom realizuje i na području općine Vogošća. Tokom dnašnje posjete gospodin Perry je naglasio opredjeljenost američke vlade i američkog naroda da pomogne BiH u rješavanju minskog problema.

Sastanku je prisustvovao i drektor Centra za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH Nemin Hadžimujagić koji je između ostalog rekao da je projekat „Sarajevo bez mina 2020“ prvi projekat koji se realizuje bez entitetskih granica i da ga u potpunosti finansiraju SAD.

Načelnik Općine Vogošća  Edin Smajić se zahvalio gostima na svim naporima koji čine kako bi područje naše općine konačno bilo slobodno od mina. Kazao je također da su SAD nebrojano mnogo puta potvrdile svoje prijateljske namjere prema BiH i njenom narodu.

Marshall Legency Institute je organizacija  sa bogatim iskustvom u uklanjanju mina širom svijeta, uključena je u projekte deminiranja, pomoći žrtvama mina i obuke pasa za otkrivanje mina.