Naslovnica VIJESTI INFO OMLADINSKO UDRUŽENJE “TEMPO” BAJRAMSKOM AKCIJOM OBRADOVALO STOTINU KORISNIKA

OMLADINSKO UDRUŽENJE “TEMPO” BAJRAMSKOM AKCIJOM OBRADOVALO STOTINU KORISNIKA

123

Omladinsko  udruženje “Tempo”  pomaže građanima Vogošće kad god je to potrebno. U vrijeme pandemije koronavirusa pojačali su svoje aktivnosti, obišli su i odnijeli pomoć onima  koji teško žive i trebaju podršku  društva.  Zahvaljujući sredstvima Ambasade prijateljske Kraljevine Saudijske Arabije korisnicima o kojima brinu, a koji dolaze iz socijalno najugroženijih kategorija stanovništva, podijeljeni su humanitarni paketi sa hranom i higijenskim potrepštinama.

“Ovo će mi mnogo pomoći. Hvala im što misle na nas, živim od penzije podstanar sam, ramazan sam ispostila najbolje do sada zahvaljujući Emiru i obrocima koje nam je svaki dan donosio. I ovo će mi uljepšati Bajram. Neka ih dragi Bog nagradi.”- vrlo emotivno govori jedna od korisnica Sema Mavrić.

Ambasada Kraljevine Saudijeske Arabije u Sarajevu jedan je od donatora koji često sarađuje sa Tempom, jer znaju da njihova sredstava odu u prave ruke, najugroženijim stanovnicima Vogošće, Ilijaša, Novog Grada.

Iz Tempa najavljujujoš jednu  akciju koja je planirana u ponedjeljak četvrtog dana Kurban –bajrama. Akcija će se održati na punktovima  kuhinja Crvenog križa u Vogošći i Ilijašu, a dijelit će se kurbansko meso korisnicima. Jedan dio kurbanskog mesa otići će i za potrebe Udruženja Pomozi.ba koje svakodnevno priprema i distribuira stotine obroka potrebitima.