Naslovnica VIJESTI INFO OTPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI RASKRSNICE SA KRUŽNIM TOKOM KOD HOTELA “SUNCE”

OTPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI RASKRSNICE SA KRUŽNIM TOKOM KOD HOTELA “SUNCE”

222

Danas (14.09.2020.godine) zvanično je uveden izvođač u radove na izgradnju raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela „Sunce“, na ulazu u Vogošću. Investitor ovog projekta je JP „Ceste Federacije BiH“, a izvođač radova firma „Bosman“ d.o.o. Sarajevo. Radovi obuhvataju izgradnju raskrsnice, rejašavanje odvoda oborinskih voda i rasvjetu na raskrsnici. Tim povodom na lokaciji buduće raskrsnice sa kružnim tokom okupili su se predstavnici izvođača, investitora, nadzora i Općine Vogošća.

Vrijednost projekta je 550.000,00 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 60 radnih dana. Prema riječima izvođača radova, prema njihovim preliminarnim procjenama radi se o ne previše zahtjevnoj raskrsnici i predviđeni rok je realan, te vjeruje da će projekat biti završen u roku.

Izgradnjom ove raskrsnice sa kružnim tokom dodatno se rješava problem saobraćajnih gužvi. Ovo je treća od četiri planirane raskrsnice sa kružnim tokom na području Općine Vogošća i na magistralnoj cesti M 18. Tek izgradnjom ove raskrsnice i raskrsnica na Vogošćanskoj petlji u cijelosti dobija svoju predviđenu funkciju.

Općinski načelnik Edin Smajić istakao je da su ove raskrsnice dale početni zamah rješavanju i drugih problema uz magistralnu cestu M 18 koja, sve do izgradnje Prve transverzale nema alternativu kada je sjeverni ulaz u Sarajevo u pitanju. Najavio je da će uz raskrsnicu biti izvršena i rekonstrukcija obližnjeg trga smještenog uz ulaz broj 35 u ulici Spasoja Blagovčanina.