Naslovnica VIJESTI INFO OSNOVNA ŠKOLA “PORODICE EF. RAMIĆ” OBILJEŽILA 104 ROĐENDAN

OSNOVNA ŠKOLA “PORODICE EF. RAMIĆ” OBILJEŽILA 104 ROĐENDAN

188

Danas su učenici i nastavnici Osnovne škole “Porodice ef. Ramić” svečanom priredbom obilježili Dan škole. I ove godine učenici su se dobro pripremili kako bi roditeljima i gostima pokazali koliko vole svoju školu, a to su učinili kroz pjesmu, ples, igrokaz i recitacije. U dvorištu škole  postavljena je izložba odnosno predstavljen rad svih školskih sekcija. Povodom Dana škole odigrana je i revijalna fudbalska utakmica između učenika i nastavnika.

I ove godine uručena su priznanja učenicima i nastavnicima koji su na različitim takmičenjima ostvarili dobre rezultate. Zahvalnice za doprinos radu škole dodijeljene su školskom odboru, Vijeću roditelja, općinskom načelniku Edinu Smajiću, Službi za društvene djelatnosti, RTV Vogošća i drugim.

Osnovna škola u Semizovcu osnovana je 1914. godine i kroz svoju historiju doživjela je i infrastrkturni razvoj ali i od škole za četverogodišnje obrazovanje postala škola za osmogodišnje odnosno devetogodšnje obrazovanje. Osim centralnog objekta u Semizovcu ovoj školi pripada i područna škola na Gori.