Naslovnica VIJESTI INFO OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „MLADEN POZAJIĆ“ OBJAVILA OGLAS ZA PRIJEM UČENIKA U PODRUČNO...

OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „MLADEN POZAJIĆ“ OBJAVILA OGLAS ZA PRIJEM UČENIKA U PODRUČNO ODJELJENJE U VOGOŠĆI

132

Osnovna muzička škola „Mladen Pozajić“ ove godine slavi 70. godina uspješnog postojanja. Što  se tiče prijemnih ispita  ove godine u područno odjeljenje škole u Vogošći primaju učenike na instrumente violine, klavir, gitara i harmonika.  Direktor škole Mustafa Mujbegović kazao je da na instrumentalne odsjeke se mogu upisati učenici koji u školskoj 2019/2020. godini pohađaju III razred osnovne škole, izuzetno talentirani učenici mogu se upisati i ranije. Na prijemnom ispitu se provjerava muzikalnost, muzička memorija i osjećaj za ritam. Obzirom na trenutnu situaciju, proglašenja pandemije COVID-19 u Kantonu Sarajevo i mjerama nadležnih koje su poduzete radi zaštite stanovništva, prijemni ispit se prilagođava datim okolnostima.  Obrazac za prijavu prijemnog ispita nalazi se na web stranici škole www.omsmp.edu.ba, u glavnom meniju pod nazivom „PRIJAVA ZA PRIJEMNI ISPIT 2020“ i na početnoj stranici ispod glavnog menija. Pedagog škole će blagovremeno obavjestiti sve podnosioce prijava kada će moći u prostorijama matične škole, u zavisnosti od razvoja situacije sa pandemijom, pristupiti prijemnom ispitu. Sa sobom kandidati treba da ponesu i rodni list. Prijave se primaju od 04. do 29.maja 2020. godine.

Direktor škole istakao je i da je rad u muzičkoj školi specifičan i razlikuje se od osnovnih škola, ali su se prilagodili radu od kuće i online platformi zbog pandemije koronavirusa.

Brojnost i interes djece za upis djece za upis i obrazovanje u muzičkoj školi pokazuju opravdanost postojanja jedne ovakve obrazovne ustanove u našoj lokalnoj zajednici.