Naslovnica VIJESTI INFO OŠ „ZAJKO DELIĆ“ U PROTEKLOJ ŠKOLSKOJ GODINI REALIZOVALA ZNAČAJNE PROJEKTE

OŠ „ZAJKO DELIĆ“ U PROTEKLOJ ŠKOLSKOJ GODINI REALIZOVALA ZNAČAJNE PROJEKTE

85

Školsku 2017./2018. godinu u OŠ „Zajko Delić“ na Kobiljoj Glavi pohađalo je oko 500 učenika. Direktorica Anisa Sivac je potvrdila da je deset učenika upućeno na popravni ispit (šestero sa jednom nedovoljnom ocjenom, a četvero sa dvije) međutim, nastavnici su ipak zadovoljni rezultatima koji su postignuti u učenju.

Od učenika koji su ocjenjivani, 252 ih je sa odličnim uspjehom, 139 je vrlodobrih, 37 dobrih i troje je školsku godinu završio sa dovoljnim uspjehom. Prosječan ostvareni uspjeh je 4,38.

Pored rezultata zabilježenih u školskim dnevnicima učenici su pokazali zavidno znanje učešćem u brojnim takmičenjima ne samo na općinskom nivou nego i višem rangu kao što su kantonalna takmičenja. Učešće u brojnim projektima svakako je sastavni dio priče o protekloj školskoj godini u školi na Kobiljoj Glavi.

Popravni ispiti za učenike koji imaju negativne ocjene biće održani u augustu. Nakon ljetnog raspusta škola će otvoriti svoja vrata osnovcima, kao i značajnom broju đaka prvaka, kojih je prema podacima već 60.