Naslovnica VIJESTI INFO OŠ „PORODICE EF. RAMIĆ“: OVE GODINE OČEKUJE SE UPIS NAJMANJE 39 PRVAČIĆA

OŠ „PORODICE EF. RAMIĆ“: OVE GODINE OČEKUJE SE UPIS NAJMANJE 39 PRVAČIĆA

68

Prvog aprila počeo je upisni rok u osnovnim školama i roditelji su dužni da djecu, koja su 1.marta ove godine navršila pet i po godina i stariju, upišu u školu. Prema podacima IDDEEA-e 383 djece na području Vogošće smatra se školskim obaveznikom. Jedan dio budućih prvačića u školske klupe sješće i u OŠ „Porodice ef. Ramić“ u Semizovcu.

Prema riječima direktora škole Šemse Pačariza, u Semizovcu će biti formirana dva odjeljenja đaka prvaka, jer raspoloživi podaci govore da ih je 36 koji će u narednoj školskoj godini biti dio porodice školaraca, a 3 prvačića će nastavu pohađati u kombinovanom odjeljenju područne škole na Gori. Broj od 39 prvačića približan je broju onih koji su prethodne školske godine upisani u prvi razred škole u Semizovcu.

Nakon upisa u aprilu, kada je već u prvoj sedmici upisano polovina od 39 budućih prvačića, počekom maja komisije će obaviti i testiranje, a onima koji iz opravdanih razloga nisu upisali djecu u prvom upisnom roku u školu, biće to omogućeno u drugom roku, u augustu.

Prilikom upisa djece u školu u školskoj 2019./2020. godini, neophodno je dostaviti i određenu dokumentaciju i to izvod iz Matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje o psiho/fizčkoj sposobnosti djeteta i potvrdu o pohađanju Obaveznog programa predškolskog odgoja.