Naslovnica VIJESTI INFO OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ : USKORO REALIZACIJA VIŠE ZNAČAJNIH PROJEKATA

OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ : USKORO REALIZACIJA VIŠE ZNAČAJNIH PROJEKATA

57

Potpisivanjem Aneksa Sporazuma o sufinansiranju realizacije projekta povećanja energetske efikasnosti javnih objekata u KS, potvrđeno je da će i OŠ „Mirsad Prnjavorac“, koja je uvrštena u ovaj projekat, poboljšati stanje i izgled objekta.

Projektom utopljavanja škola će ostvariti finansijsku uštedu koja će biti preusmjerena u osavremenjavanje odgojno-obrazovnog procesa. Osim novog izgleda, u narednoj školskoj godini, u školi „Mirsad Prnjavorac“ biće završena i sanacija mokrih čvorova. Direktorica škole, Sabiha Salčin je napomenula da se privodi kraju realizacija projekta vezanog za otvaranje objekta muzičke škole. Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa Općinom Vogošća a pored toga što će služiti učenicima muzičke škole, za određene nastavne i vannastavne aktivnosti biće od koristi i učenicima OŠ „Mirsad Prnjavorac“.

S obzirom da je po izboru učenika OŠ „Mirsad Prnjavorac“ drugi strani jezik turski, još jedan projekat za dobrobit nastave se privodi kraju i iznjedrila ga je saradnja sa Turskim kulturnim centrom Yunus Emre. Radi se o kompletnom uređenju i opremanju učionice u kojoj će se izučavati turski jezik.

Menadžment OŠ „Mirsad Prnjavorac“ će nastojati da i u narednoj godini budu realizovani projekti namjenjeni osavremenjavanju obrazovnog procesa.