Naslovnica VIJESTI INFO OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ DOBILA JOŠ JEDNU SMART TABLU

OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ DOBILA JOŠ JEDNU SMART TABLU

88

Pametne table koje se koriste u redovnoj nastavi sve više zamjenjuju one tradicionalne zelene table na kojima su generacije učenika uz kredu i spužvu naučili pisati i rješavati zadatke. Istraživanja su pokazala da djeca bolje uče uz elektronske table koje pružaju brojne mogućnosti. Putem pametnih tabli proces učenja je brži, kvalitetniji, ali i zabavniji. Jedna od škola u KS u kojoj se koriste pametne table je OŠ „Mirsad Prnjavorac“. Ova škola jedna je od najopremljenijih u kantonu, kaže direktorica Sabiha Salčin i dodaje da se u školi trude kroz realizaciju različitih projekata dodatno osavremeniti nastavni proces u oblasti IT tehnologija.

Petu Smart tablu OŠ „Mirsad Prnjavorac“ u okviru projekta „Tabla“ donirala je organizacija „Save the children“. Ono čime se još mogu pohvaliti u ovoj školi je nekoliko savremeno opremljenih kabineta, što i nastavnike i učenike motiviše u ostvarivanju još boljih rezultata u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Direktorica Salčin dodaje da u školi sa nestrpljenjem očekuju povratak učenika u školske klupe gdje će u odličnim uslovima nastaviti svoje osnovno obrazovanje.