Naslovnica VIJESTI INFO ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA: PROJEKTI VAŽNI ZA LOKALNU ZAJEDNICU

ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA: PROJEKTI VAŽNI ZA LOKALNU ZAJEDNICU

75

Kako bi se što uspješnije prezentovali projekti koje finansijski podržavaju Općina Vogošća i EU putem UNDP danas je u Vogošći održan konsultativni sastanak. Osam organizacija civilnog društva već drugu godinu u našoj lokalnoj zajednici realizuju projekte namijenjene djeci, mladima ili ženama. Ekologija je također jedna od prioritetnih oblasti.

Općina Vogošća je svjesna važnosti projekata civilnog društva i partner je EU u procesu priprema i realizacije projekata. Što se sredstava tiče, 136.000 KM izdvojeno je za projekte ove godine.

Poboljšanje projektih prijedloga vrijedan je doprinos onima koji pripremaju projekte ali podjednako je važno i kako prezentovati te projekte da bi se shvatila njihova uloga u društvu. Poruka je važna i ona može samo biti još jedan korak dalje, kako bi se slični projekti realizovali.

Podsjetićemo i na to da je Općina Vogošća samo jedna od 21 jedinice lokalne samouprave u kojoj organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine realizuju projekte koji su u skladu sa razvojnim ciljevima ove lokalne zajednice. Projekti koji su odobreni po Javnom pozivu finansiraju se sredstvima koje izdvajaju Općina Vogošća (20%) i EU putem UNDP (80%).