Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINSKA IZBORNA KOMISIJA VOGOŠĆA: TRENUTNO SE VODE AKTIVNOSTI NA INTEGRITETU BIRAČKOG SPISKA

OPĆINSKA IZBORNA KOMISIJA VOGOŠĆA: TRENUTNO SE VODE AKTIVNOSTI NA INTEGRITETU BIRAČKOG SPISKA

50

Općinska izborna komisja (OIK) Vogošća ima bogato iskustvo u radu a nedavno priznanje koje je Centralna izborna komisija BiH uručila predsjednici u Vogošći Selmi Zunđa, samo je podstrek za još predaniji rad u narednom periodu. Izbori u 2018. godini bili su dodatno iskustvo koje će biti od koristi u budućim izbornim procesima.

Trenutno se u OIK Vogošća vode aktivnosti na integritetu biračkog spiska kazala je predsjednica Zunđa koja je na čelu ovog izbornog tijela već treću godinu. “OIK Vogošća je u stalnom zasjedanju, a u saradnji sa nadležnim službama uz nephodnu dokumentaciju u Centralnom biračkom spisku se vrši analiza i uređenje podataka za period od 2003. godine pa do danas. Iz evidencije treba prema relevantnoj dokumentaciji izvršiti brisanje umrlih osoba itd.”pojasnila je Zunđa, te dodala da OIK Vogošća planira da izvrši i podjelu nekoliko već postojećih biračkih mjesta kako bi se rasteretio broj birača na tom mjestu jer ih negdje ima i više od 900.

U svakom slučaju, niz je poslova i zadataka koji trebaju biti izvršeni kako bi OIK Vogošća spremno dočekala naredni izborni proces.