Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINA VOGOŠĆA RASPISALA JAVNI POZIV ZA POTICAJ STOČARSKOJ PROIZVODNJI U 2020.GODINI

OPĆINA VOGOŠĆA RASPISALA JAVNI POZIV ZA POTICAJ STOČARSKOJ PROIZVODNJI U 2020.GODINI

85

Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća raspisala je Javni poziv za „Poticaj stočarskoj proizvodnji u 2020. godini za sufinansiranje nabavke grla krupne stoke (visokosteone junice, muzne krave).
Pravo na učešće u Javnom pozivu imaju fizička lica koja imaju registrovanu poljoprivrednu djelatnost, kao i lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i upisani su u Registar poljoprivrednog gazdinstva (RPG) i Registar klijenata (RK), sa prebivalištem na području općine Vogošća i koji posjeduju adekvatan štalski objekat na području općine Vogošća u skladu sa Odlukom o držanju stoke na području Kantona Sarajevo («Službene novine Kantona Sarajevo», broj 17/16).
Pravo po ovom javnom pozivu mogu ostvariti korisnici koji su izvršili kupovinu maksimalno 2 (dva) grla krupne stoke (visokosteone junice, muzne krave) u 2020. godini, što dokazuju računom o kupovini grla (faktura sa fiskalnim računom), kao i pratećom dokumentacijom izdatom od strane Veterinarske Organizacije za kupljeno krupno grlo stoke.
Javni poziv obuhvata sufinansiranje troškova nabavke grla krupne stoke (visokosteone junice, muzne krave) u iznosu do 50% od ukupne vrijednosti po kupljenom grlu.
Javni poziv će biti otvoren 20 dana od dana njegovog objavljivanja na zvaničnoj web stranici Općine Vogošća (30.06.-20.07.2020. godine)
Planirana sredstva za realizaciju ovog projekta iznose 20.000,00 KM.