Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINA VOGOŠĆA: PROVEDEN NADZORNI AUDIT SISTEMA UPRAVLJANJA KVALITETOM

OPĆINA VOGOŠĆA: PROVEDEN NADZORNI AUDIT SISTEMA UPRAVLJANJA KVALITETOM

89

U Općini Vogošća sistem rada je usklađen sa zahtjevima međunarodnog standarda ISO 9001:2015 i svi procesi odvijaju se u skladu sa zakonom. Ovo je potvrđeno ocjenama današnjeg nadzornog audita sistema upravljanja vodećeg nadzornog auditora certifikacijske kuće Bureau Veritas Nijaza Alispahića, nakon uvida u sve  poslovne procese koji se odvijaju u općinskim službama.

Ciljevi audita su, između ostalog, potvrda da je sistem upravljanja u skladu sa svim zahtjevima auditirane norme, određivanje područja na kojima su moguća poboljšanja sistema upravljanja i ocjena uspješnosti.

Predstavnica za kvalitet Općine Vogošća Melisa Kršo istakla je zadovoljstvo činjenicom da je eksterni audit potvrdio da se u Općini Vogošća radi u skladu sa zakonima i međunarodnim standardima, te podsjetila da je naša lokalna zajednica još 2006. godine shvatila neophodnost certificiranja kako bi poboljšala svoj rad i usavršila proces pružanja usluga građanima.

Audit je počeo u 9:00 sati zajedničkim sastankom u kabinetu općinskog načelnika, a nakon toga auditor se uputio u općinske službe da bi se uvjerio na koji način se propisane procedure provode. Konačna ocjena je da se poslovanje u Općini Vogošća odvija u skladu sa standardom ISO 9001:2015.