Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINA VOGOŠĆA PODRŽAVA RAD BORAČKIH UDRUŽENJA

OPĆINA VOGOŠĆA PODRŽAVA RAD BORAČKIH UDRUŽENJA

63

Općina Vogošća ove godine sredstvima Budžeta sufinansira projekte boračkih udruženja odobrenih prema proceduri koja je uslijedila nakon apliciranja na Javni poziv kojem je odgovorilo svih 11 udruženja koja u našoj općini okupljaju boračku populaciju.

U tekućoj godini iz Budžeta Općine Vogošća izdvojena su sredstva u iznosu od 173.000 KM za sufinansiranje projekata boračkih udruženja. Podsjećanja radi, Općina Vogošća ima dugogodišnju praksu podržavanja rada i sufinansiranja projekata boračkih udruženja.

Danas su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predsjednici boračkih udruženja potpisali Ugovore o finansijskoj pomoći za realizaciju odobrenih projekata i troškova redovnog rada udruženja. Ugovori su potpisani na osnovu Odluke Općinskog načelnika o raspodjeli finansijskih sredstava boračkim udruženjima iz Budžeta Općine Vogošća za 2020. godinu.

Poseban doprinos boračka udruženja realizacijom različitih projekata daju obilježvanju značajnih datuma kako za Općinu Vogošća tako i šireg područja.