Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINA VOGOŠĆA: BESPLATNA EDUKACIJA ZA PRIVREDNIKE U SARADNJI SA PRIVREDNOM KOMOROM KS

OPĆINA VOGOŠĆA: BESPLATNA EDUKACIJA ZA PRIVREDNIKE U SARADNJI SA PRIVREDNOM KOMOROM KS

143

Svaki vid stručnih predavanja od posebnog je značaja za privrednike, bilo da se radi o onim koji su već razvili poslovanje ili koji čine prve korake u tom pravcu.

Općina Vogošća realizuje važne projekte kako bi olakšala privrednicima razvoj i stvorila bolji poslovni ambijent. Među takvim projektima su edukativne radionice koje će već krajem januara biti realizovane u organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo. Finansijska sredstva obezbijedilo je resorno kantonalno ministarstvo.

Kako je pojasnila Dženana Bešlija, pomoćnik načelnika Općine Vogošća za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti, svi privrednici koji su zaiteresovani za besplatne edukativne radionice moraju se prijaviti Privrednoj komori KS. Općinska Služba je poslala mail privrednicima i obavijestila ih da se prijave, a sve informacije mogu dobiti putem broja telefona 033/250-117. Prijave za učešće u besplatnoj edukaciji moraju biti izvršene što prije jer prva predavanja, u prostorijama Privredne komore KS počinju već u utorak, 30. januara.

Cilj projekta je isključivo edukacija privrednih subjekata u osnivanju, rastu i razvoju kao i pružanje stručne i savjetodavne pomoći. Radionice su tematski raspoređene i to:

-pregovaračke vještine /30. januar/

-prodajne vještine /06. februar/

-praktična obuka za izradu biznis plana /07. i 08. februar/

-uloga i značaj HACCP standarda u poslovanju /19. februar/

-praktična obuka za poslovno-tehničke sekretare /09. i 10. mart/.