Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINA CENTAR SARAJEVO DONIRALA OPĆINI VOGOŠĆA 20.000 KM

OPĆINA CENTAR SARAJEVO DONIRALA OPĆINI VOGOŠĆA 20.000 KM

120

U Općini Centar Sarajevo upriličeno je potpisivanje ugovora na osnovu kojeg su izdvojena sredstva općini Vogošća u svrhu podrške za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća.

Ugovor  su potpisali u ime Općine Centar načelnik Nedžad Ajnadžić i zamjenik načelnika Fetah Kadrić, u ime Općine Vogošća.

Ajnadžić je ovom prilikom naglasio da Općina Centar, kao društveno odgovorna lokalna zajednica, mora pomagati onima kojima je to potrebno, te pojasnio da je u ovogodišnjem općinskom Budžetu obezbijeđeno oko 400 hiljada KM za podršku općinama stradalim u poplavama i drugim prirodnim nesrećama. Podrška Općini Vogošća biće nastavljena i ubuduće, potvrdio je Ajnadžić.

Općini Vogošća dodijeljenih 20.000 KM kao pomoć za finansiranje sanacije klizišta na lokalitetu Svrake IV znači mnogo, pojasnio je Fetah Kadrić zamjenik načelnika. Kadrić se zahvalio Općini Centar i načelniku Nedžadu Ajnadžiću kao i Općinskom vijeću, te potvrdio da je potpisani Ugovor samo nastavak kontinuirane i dobre saradnje dvije susjedne općine, jer je Općina Centar i ranije pružala pomoć.

„Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koja pomaže onim općinama koje nisu u mogućnosti same otklanjati posljedice prirodnih i drugih nesreća i veoma smo zahvalni za pomoć i podršku“  rekao je Kadrić.

Načelnik Ajnadžić je dodao da će se Općina Centar još više okrenuti komšijskoj općini Vogošća i pomagati u saniranju posljedica poplava i drugih prirodnih nesreća.