Naslovnica VIJESTI INFO OMLADINSKO UDRUŽENJE “TEMPO”: POBIJEDIMO KORONAVIRUS ZAJEDNO

OMLADINSKO UDRUŽENJE “TEMPO”: POBIJEDIMO KORONAVIRUS ZAJEDNO

522

Među građanima Vogošće koji ovise od pomoći drugih su Rezima i Bego Avdić i Behara Sulejmanović. Članovi Omladinskog udruženja “Tempo” nisu ih zaboravili ni u vrijeme koronavirusa. Prehrambeni paketi, koji su danas uručeni, znače im mnogo a posebno činjenica da nisu sami.

„Omladinsko udruženje “Tempo” na usluzi je svojim sugrađanima kroz različite vidove pomoći“, kazao je predsjednik ovog udruženja Emir Sulejmani prilikom današnjeg obilaska porodica u stanju socijalne potrebe, kada mu se pridružila ekipa TV Vogošća.

„Nisu samo u pitanju prehrambeno-higijenski paketi, jer omladinci “Tempa” u saradnji sa Domom zdravlja Vogošća provode i aktivnost besplatne dostave lijekova na adresu građana kojima je to neophodno, kako bi se lakše prevazilazila aktuelna situacija sa koronavirusom. Četrdesetak volontera je uključeno u ovu aktivnost, a pored toga mi vodimo računa da onima za koje već znamo da su sami i koji su naša briga duže vremena, budemo na usluzi. Potrebno je zaštititi ljude, posebno starije i nemoćne, a članovi “Tempa” na raspolaganju su svojoj lokalnoj zajednici uvijek i sada“ poručio je Sulejmani.