Naslovnica VIJESTI INFO OMLADINSKO UDRUŽENJE „TEMPO“: 30 PAKETA POMOĆI U VOGOŠĆI I ILIJAŠU

OMLADINSKO UDRUŽENJE „TEMPO“: 30 PAKETA POMOĆI U VOGOŠĆI I ILIJAŠU

161

Omladinsko udruženje „Tempo“ i ovog mjeseca je organizovalo podjelu prehrambeno-higijenskih paketa za svoje korisnike sa područja Vogošće i Ilijaša. Na ovaj način udruženje pomaže porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Prema riječima Edina Ćosića, volontera Udruženja „Tempo“, danas je u Vogošći izvršena podjela 23 od 30 planiraniranih paketa za ovaj mjesec, a sedam u Ilijašu.

Minel Dervišević iz Semzovca dobio je paket i veoma je zahvalan svima koji su dali sredstva za ovaj projekat, kojim se olakšava ionako težak život građana koji zavise od pomoći drugih.

Prikupljanje  i podjela humanitarne pomoći spada u socijalni sektor djelovanja Omladinskog udruženja „Tempo“ koje svoje aktivnosti još bazira i na edukativnim te sportskim segmentima. Put humanosti je put kojim se uče koračati mlađi a volonterima su vrata „Tempa“ uvijek otvorena.

Omladinsko udruženje „Tempo“ više od decenije realizuje niz društveno korisnih aktivnosti. Članovi Udruženja su volonteri koji rado pomažu drugima bez ikakve naknade.