Naslovnica VIJESTI INFO OMLADINSKO UDRUŽENJE AKTIVA 2014: DRUŽENJE POLAZNIKA RADIONICE INFORMATIČKE PISMENOSTI

OMLADINSKO UDRUŽENJE AKTIVA 2014: DRUŽENJE POLAZNIKA RADIONICE INFORMATIČKE PISMENOSTI

198

Omladinsko udruženje „Aktiva 2014“ od početka ove školske godine, u tri vogošćanske škole realizuje projekat pod nazivom „Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“.
U OŠ „Porodice ef. Ramić“ 24 polaznika učestvuje u edukativnim radionicama informatičke pismenosti a nakon završetka prve faze projekta za njih je u Omladinskom klubu „Aktiva“ upriličeno i zasluženo druženje. Sa polaznicima radionice družili su se Armina Zahirović, voditeljica projekta i edukatorica Amina Ajdinović. Iz Udruženja „Aktiva 2014“ ističu posebnu zahvalnost upravi škole sa direktorom Šemsom Pačarizom na čelu koji im pružaju punu podršku u realizaciji projekta od samog početka. Isto je i u ostale dvije škole gdje se ovaj projekat realizuje, OŠ „Mirsad Prnjavorac“ i OŠ „Zahid Baručija“, a druženje polaznika iz ovih škola biće organizovano u narednom periodu.
Projekat „Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“ realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) kojeg finansiraju Općina Vogošća i Evropska unija a implementira UNDP.