Naslovnica VIJESTI INFO OIK VOGOŠĆA: PRAVO GLASA NA LOKALNIM IZBORIMA BIRAČI KOJI SU POZITIVNI NA...

OIK VOGOŠĆA: PRAVO GLASA NA LOKALNIM IZBORIMA BIRAČI KOJI SU POZITIVNI NA COVID – 19 ILI SU U IZOLACIJI MOGU OSTVARITI SAMO NA OSNOVU NALAZA I RJEŠENJA

110

Predsjednica Općinske izborne komisije Selma Zunđa za TV Vogošća izjavila je da pravo glasa na Lokalnim izborima birači koji su zaraženi virusom Covid- 19 ili su u samoizolaciji mogu ostvariti samo na osnovu nalaza ili rješenja koje do dana izbora trebaju dostaviti u Općinsku izbornu komisiju ili na e-mail adresu. Birači će moći glasati putem posebnog mobilnog tima na kućnoj adresi, sa glasačkim listićima koji će biti izuzeti sa njihovih redovnih biračkih mjesta.
Dužnost svakog od ovih birača jeste da se najkasnije u roku od 72 sata prije dana održavanja izbora lično, (putem e-maila: oikvogosca@gmail.com, telefona 033/586-473) ili putem drugog lica obrate općinskoj izbornoj komisiji Vogošća i dostave sljedeće:
Zahtjev za glasanje kovertiranim glasačkim listićima (ime i prezime, JMBG, tačna adresa stanovanja koju će posjetiti covid tim, broj telefona). Nalaz ili rješenje o samoizolaciji (fotografija dokumenta). Prema riječima predsjednice OIK-a Zunđe glasanje osoba pozitivnih na COVID-19 ili onih koji su u samoizolaciji ostvaruju na isti način kao i putem mobilnog tima, odosno uz pomoć drugog lica.