Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANO XXII OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ PROGRAMA „UPOZORAVANJE NA OPASNOST OD MINA“

ODRŽANO XXII OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ PROGRAMA „UPOZORAVANJE NA OPASNOST OD MINA“

197

Takmičenje osnovaca iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina“ ima dugu tradiciju. S obzirom na važnost takmičarske oblasti, naši mlađi sugrađani svojim znanjem značajno doprinose lokalnoj zajednici i društvu uopće. Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja su osnovci škole „Zajko Delić“.

Među četiri ekipe koje su se takmičile u ovogodišnjem takmičenju o temi ubojitih sredstava – mina, odmah iza pobjednika su osnovci škole „Izet Šabić“ kao drugoplasirana ekipa a treće mjesto pripalo je takmičarskom timu škole „Zahid Baručija“. Na četvrtom mjestu su takmičari iz OŠ „Mirsad Prnjavorac“. Ipak, prema riječima Eseta Muračevića predsjednika ocjenjivačke komisije, svi učenici su pokazali odlično znanje o minama i izuzetno je bilo teško odrediti najbolje među najboljima.

Ajša Abazovski, sekretar Crvenog križa Općine Vogošća, istakla je da je ovo tradicionalno takmičenje veoma važno i zahvalila se takmičarskim timovima na učešću.

Ekipa iz OŠ „Zajko Delić“ predstavljaće općinu Vogošća na XVII kantonalnom takmičenju iz programa „Upozoravanje na mine“ koje će biti održano u Sarajevu 17. novembra.