Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA MANIFESTACIJA “IZBOR SPORTISTE OPĆINE VOGOŠĆA ZA 2018. GODINU”

ODRŽANA MANIFESTACIJA “IZBOR SPORTISTE OPĆINE VOGOŠĆA ZA 2018. GODINU”

423

Prepuna Kino sala JU KSC Vogošća bila je premala da primi sve one koji su htjeli da prisustvuju manifestaciji „Izbor sportiste Općine Vogošća za 2018.godinu“. Ova manifestacija u organizaciji Općine Vogošća pokazala je koliko je bogat sport u Vogošći. I kada je u pitanju masovnost, i kada je u pitanju cijela lepeza sportskih disciplina, ali i kada su pitanju vrhunski rezultati.

Počelo je dodjelom priznanja za sportske nade Vogošće. Ovo priznanje je dobilo 38 djevojčica i dječaka rođenih u periodu od 2002. do 2010.godine.

Priznanje za doprinos razvoju sporta dobili su Elvir Kituša i Elvir Halilović. Najuspješnijim sportskim radnikom je proglašen Adnan Kantić iz Fudbalskog kluba „Unis“, a najsupješniji trener je Kenan Alikadić, trener Karate kluba „Sambon“. U kategoriji mlađih selekcija najuspješniji sportski kolektivi su Taekwondo klub „Vogošća“, Fudbalski klub „Vogošća“ i Gimnastički klub „Olimp“. U kategoriji seniora najuspješniji muški sportski kolektiv je Rukometni klub „Vogošća“, a kod seniorki je to Gimnastički klub „Olimp“.

Posebno emotivan trenutak je bio kada je nagradu za životno djelo dobio Ramiz Efendić, dugogodišnji predsjednik Bokserskog kluba „Vogošća“, najstariji vogošćanski aktivni sportski radnik i čovjek koji je već sedamdeset godina u sportu.

Kada su u pitanju seniorke nagradu je ponijela Sara Bejdić iz Gimnastičkog kluba „Olimp“, a kod muškaraca nagradu su ravnopravno podijelili šestorica sportista i to: karatisti Amer Varajić i Jasmin Husejnović, rukometaš Nedim Kadrić, fudbaler Nihad Mujakić, sportski ribolovac Aldin Omerović i atletičar Nermin Štitkovac.

Vrhunac večer bio je izbor sportistkinje i sportiste Vogošće za 2018.godinu. Titulu sportistkinje godine u individualnim sportovima ponijela je Samra Halilović, članica Karate kluba „Sambon“, dok je sportistkinjom godine za kategoriju ekipnih sportova proglašena odbojkašica Berina Kantić. Sportista godine općine Vogošća za 2018.godinu u muškoj konkurenciji je bokser Džan Šljivo.