Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

134

U Velikoj sali Općine Vogošća održana je Konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Vogošća. Na početku sjednice novoizabrani vijećnici iz 6 političkih subjekata dali su svečane izjave. Svečanu izjavu dao je i općinski načelnik Edin Smajić koji je na lokalnim izborima osvojio skoro 75 posto glasova. Nakon toga pristupilo se izboru novog predsjedavajućeg i zamjenika, što je obavljeno tajnim glasanjem. Većinom glasova za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vogošća izabran je Tarik Curić iz SBB, dok su novi zamjenici Amra Hasagić i Nihad Hadžić iz SDA, koji su također dali svečane izjave.

Na sjednici se prisutnim vijećnicima i gostima obratio općinski načelnik Edin Smajić, koji je između ostalog rekao da je pred novoizabranim vijećnicima mnogo posla i zadataka na ostvarivanju novih i započetih projekata, te stvaranja još boljih uslova za život građana Vogošće. Vijećnici koji će u narednom mandatu sjediti u općinskom vijeću su ljudi kojima su građani dali povjerenje i od kojih se očekuje kvalitetan rad, kako bi se riješili brojni problemi i pitanja koja su u interesu građana, rekao je općinski načelnik. To su prije svega pitanja izgradnje Prve transverzale i smanjenja velikih saobraćajnih gužvi, poboljšanje vodosnabdijevanja, otvaranje novih radnih mjesta u industrijskim zonama i projekti za mlade.

Vijećnici su na Konstituirajućoj sjednici jednoglasno usvojili još dvije tačke dnevnog reda – Izbor komisije za izbor i imenovanje te komisije za budžet i finansije. Prva redovna sjednica Općinskog vijeća Vogošća zakazana je za srijedu 7.decembra.