Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽAN OKRUGLI STO O TEMI „VOGOŠĆANSKI HEROJI-HEROJI NIKADA NE UMIRU ONI VJEČNO...

ODRŽAN OKRUGLI STO O TEMI „VOGOŠĆANSKI HEROJI-HEROJI NIKADA NE UMIRU ONI VJEČNO ŽIVE“

387

U organizaciji Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti  „Haber“ u velikoj sali zgrade Općine Vogošća održan je okrugli sto o temi „Vogošćanski heroji-heroji nikada ne umiru, oni vječno žive ”. Cilj okruglog stola je da se na ovaj način događaji iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata dokumentuju pisanom riječju, te da se snimi i dokumentarni film o herojima sa područja Općine Vogošća, koji će producirati Omer Edo Hadrović. Sinoćnjem događaju su prisustvovali članovi porodica naših heroja koji su dali živote u odbarni BiH od agresije, učesnici bitaka i prijatelji za koje je planirani dokumentarni film od velikog značaja.

Među učesnicima okruglog stola bila je i Adila Isanović, majka našeg heroja, rahmetli Jasmina Isanovića- Žutog. U izjavi za TV Vogošća majka Adila je izrazila zahvalnost svima koji će dati doprinos da dokumentarni film ugleda svjetlo dana.

Okruglom stolu prisustvovao  je i predsjednik UO UB „Patriotska liga“ Općine Vogošća Sabit Kobiljak, koji je istakao važnost dokumentovanja dogođaja iz perioda odbrane BiH od agresije, najviše zbog budućih generacija.

„Historija je nešto što se mora zapisati a ne samo pamtiti, jer ono što nije zapisano jednog dana kroz sjećanja izblijedi i nestane, kao da se nikada nije ni dogodilo. Zato je važno da smo brojni u realizaciji ideje da dokumentarni film i knjiga „Vogošćanski heroji-heroji nikada ne umiru, oni vječno žive ” budu svjedoci prošlosti“ kazao je Omer Edo Hadrović, predsjednik i izvršni producent „Habera“.