Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽAN 1. MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR „IBRO KAHRIMAN KOMLJO“

ODRŽAN 1. MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR „IBRO KAHRIMAN KOMLJO“

605

U Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ proteklog vikenda održan je 1. Memorijalni malonogometni turnir „Ibro Kahriman Komljo“. Turnir je bio pozivnog karaktera a učestvovalo je 16 ekipa. Najbolja ekipa bila je „Sajmir“ koja je u finalu pobjedila „Misoču 1992.“

Dvodnevni turnir otvorio je sin rahmetli Ibre Kahrimana Mahmut, kojem je ovaj sportski događaj veoma važan s obzirom da je posvećen čovjeku koji je volio fudbal  i kojeg su voljelji njegovi prijatelji. „U ime porodice hvala svima što čuvate uspomenu na mog oca”,  rekao je Mahmut prilikom svečanog otvaranja turnira.

Podsjećanja radi, prošle godine, trećeg marta iznenada je prestalo da kuca srce našeg sugrađanina, Ibre Kahrimana Komlje – dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan“. Ibro je bio veliki, humanista ali i sportista. Članovi udruženja „Tihovići“ odlučili su da, u okviru obilježavanja 4. jula – dana stradanja mještana ovog vogošćanskog naselja, bude organizovan prvi memorijalni malonogometni turnir u znak sjećanja na rahmetli Komlju.