Naslovnica VIJESTI INFO ODLIČAN NASTUP TAEKWONDO REPREZENTACIJE BIH NA 19. BALKANSKOM PRVENSTVU – VOGOŠĆANKA LAMIJA...

ODLIČAN NASTUP TAEKWONDO REPREZENTACIJE BIH NA 19. BALKANSKOM PRVENSTVU – VOGOŠĆANKA LAMIJA DURMIĆ PRVAKINJA BALKANA

323

Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine proteklog vikenda nastupila je na 19. Balkanskom prvenstvu koje se odžalo u turskom gradu Edirne, a okupilo je najbolje taekwondo borce iz 8 zemalja. Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je s 56 takmičara u svim uzrasnim kategorijama te je ostvarila odličan rezultat osvojivši 6 zlatnih medalja, 6 srebrnih te 12 bronzanih medalja. U sveukupnom plasmanu taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je odlično 4. mjesto.
Zlatne medalje osvojili su: Arman Dubravac, Adna Borić, Emir Kaljanac, Emina Ortaš, Sadmir Habibović, Lamija Durmić.
Srebrene medalje osvojili su: Samir Selimović, Dalila Ramić, Milica Karanović, Anesa Pulo, Mija Ukropina, Velid Pidro.
Bronzane medalje osvojili su: Alen Ćukurija, Amar Hadžagić, Nenad Mitrović, Hana Bulbušić, Nedžad Husić, Dina Ćukurija, Mahmud Ahmad, Dua Ahmad, Žiko Simeunović, Amar Hujić, Indira Fazlić, Ivana Šarenac.


„Takmičari taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine ostvarili su odlične rezultate na ovom Balkanskom prvenstvu osvojivši 24 medalje. Ovo je samo pokazatelj da taekwondo klubovi u Bosni i Hercegovini rade kvalitetno sa svojim takmičarima usprkos problemima koje imaju u svojim sredinama, a to su prvenstveno finansije. Nakon zlata s Evropskog kadetskog prvenstva te bronze s Evropskog junirskog prvenstva još smo jednom pokazali da taekwondo polako postaje jedan od naših najtrofejnijih sportova“ poručili su iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.