Naslovnica VIJESTI INFO ODIGRANO PRVO KOLO MINIBASKET LIGE

ODIGRANO PRVO KOLO MINIBASKET LIGE

46

U Omladinskoj ligi Kantona Sarajevo, takmiče se najmlađi košarkaši koji će u budućnosti biti naši novi Nurkić, Musa, Teletović… Na području Kantona Sarajevo radi 18 košarkaških klubova i svi se oni takmiče u ovoj ligi u više uzrasnih kategorija. Oni nešto stariji – juniori, kadeti i pioniri, svoje takmičenje počeli su u prethodnim sedmicama, a ovog vikenda počelo je i takmičenje onih najmlađih, minibasketovaca rođenih 2008. godine i mlađih.

Prvo kolo minibasket lige odigrano je u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći u nedjelju 3. novembra.

Da početak minibasket lige za najmlađe košarkaše nosi poseban značaj potvrdili su to i Amar Kurspahić trener Omladinskog pogona KK Vogošća i Alen Bašić trener Omladinskog pogona KK Bošnjak Hadžići.

Pobjede u prvom kolu ostvarili su mladi košarkaši Vogošće, BBY, Gena i Realwaya. Sezona je duga, ukupno će biti odigrano 18 kola nakon čega ćemo saznati ovogodišnjeg pobjednika i šampiona.

Naredno drugo kolo igra se u subotu a organizator ovaj put  će biti OKK Spars. Utakmice će biti odigrane u OŠ Aneks. Stariji takmičari svoje utakmice igraju također za vikend u Skenderiji.