Naslovnica VIJESTI INFO POČELA MASOVNA VAKCINACIJA GRAĐANA U DOMU ZDRAVLJA VOGOŠĆA

POČELA MASOVNA VAKCINACIJA GRAĐANA U DOMU ZDRAVLJA VOGOŠĆA

318

Ekipa RTV Vogošća danas je posjetila Dom zdravlja Vogošća , gdje je počela masovna vakcinacija građana na području općine Vogošća. Ispred Doma zdravlja zatekli smo veliki broj građana koji su odlučili da se vakcinišu jednom od vakcina koje su na stanju. Građani su iskazali zadovoljstvo što imaju mogučnost  vakcinisati se u svojoj lokalnoj zajednici. S obzirom da je panedija koronavirusa odnijela mnoge živote i ostavila brojne zdravstvene posljedice, naši sugrađani su istakli da je veoma važno da se vakcinišemo i na taj način zaštitimo sebe a i druge.

O masovnoj imunizaciji bez najave u Vogošći  razgovarali smo sa direktorom Doma zdravlja Vogošća Almirom Pašagić. Iskazao je zadovoljstvo o velikom odazivu naših sugrađana. Trenutno su na stanju dvije vakcine AstraZeneca i Sinopharm, s tim da je za odabir vakcine AstraZeneca potrebna prijava na broj 033 278 719. Također, u Domu zdravlja u Vogošći će se pored vakcinacije vršiti i revakcinacija.

Vakcinacija građana u centralnom objektu Domu zdravlja Vogošća počela je danas i i trajaće svakog dana od 8 do 20 sati. Direktor vogošćanskog Doma zdravlja dr. Almir Pašagić  poziva Vogošćane da se u što većem broju odazovu na vakcinaciju kako bi sačuvali svoje i zdravlje ostalih građana.