Naslovnica VIJESTI INFO OBNOVLJENO KOŠARKAŠKO IGRALIŠTE „RADIVOJE KORAĆ“

OBNOVLJENO KOŠARKAŠKO IGRALIŠTE „RADIVOJE KORAĆ“

113

Postavljanjem stolica  na jednom od najstarijih košarkaških igrališta u Vogošći, u dvorištu OŠ „Mirsad Prnjavorac“, koji nosi ime „Radivoje Korać“, realizovana je još jedna u nizu aktivnosti kojom Općina Vogošća podržava projekte mladih, obrazovanja te iz oblasti sporta.

S tim u vezi, danas su predstavnici resorne općinske službe,          OŠ „ Mirsad Prnjavorac“ i FK „Unis“ obišli ovo igralište, gdje su pripadnici radne jedinice pri Službi civilne zaštite Općine Vogošća postavili 190 plastičnih stolica na tribine. Stolice je obezbjedio FK „Unis“ a metrijal za njihovo postavljanje je donacija firme „Penny plus“.

Današnjim obilaskom košarkaški teren zvanično je predat na korištenje, al to nije kraj planiranih aktivnosti.  Naime, ovom igralištu nedostaje osvjetljenje pa će se u narednom periodu poduzeti aktivnosti na osposobljavanju rasvjete, a s obzirom da se uz ovaj teren nalazi i fudbalsko igralište, cilj je da i njegove tribine u skorijoj budućnosti dobiju stolice.

Obnovom igrališta u dvorištu OŠ „Mirsad Prnjavorac“, teren je osposobljen da služi kako učenicima škole tako i mladim Vogošće ne samo za sport nego i druge kulturne manifestacije.