Naslovnica VIJESTI INFO OBNOVLJENO 15 DJEČIJIH I SPORTSKIH IGRALIŠTA U VOGOŠĆI

OBNOVLJENO 15 DJEČIJIH I SPORTSKIH IGRALIŠTA U VOGOŠĆI

49

Općina Vogošća, preko Službe za privredu, lokalni integrisani razvoj i društvene djelatnosti realizovala je projekat rekonstrukcije i popravke sportskih i dječijih igrališta na području općine Vogošća.
Projekat je realizovan na petnaest lokacija na području općine Vogošća u periodu između 19. oktobra i 2. novembra 2019. godine. Ukupna vrijednost ovih radova je 6.550 KM a izvođač je bila firma “Meta – B”.
U okviru ovog projekta na igralištima su zamijenjeni i popravljeni slomljeni tobogan i klackalice, oštećene ljuljačke i klupe. Dosut je pijesak u pješčanik, zavaren je oštećeni gol na jednom od sportskih terena, popravljena ograda, označeni tereni, postavljene nove mreže na golovima, odbojkaškom terenu, nove mrežice na šest koševa.
Općina Vogošća je u proteklom periodu uložila značajna sredstva u izgradnju novih i obnovu postojećih igrališta kako bi naši najmlađi sugrađani imali što bolje uslove za zdrav rast i razvoj. Nažalost dječija i sportska igrališta su često meta vandala koji uništavaju opremu.
Zelene površine i dječija igrališta su javno dobro svih nas i treba da ih čuvamo a pojedince koji ih oštećuju građani trebaju prijaviti policiji ili nadležnoj općinskoj službi.