Naslovnica VIJESTI INFO OBILJEŽENA 78. GODIŠNJICA POLASKA LEGENDARNOG IGMANSKOG MARŠA

OBILJEŽENA 78. GODIŠNJICA POLASKA LEGENDARNOG IGMANSKOG MARŠA

244

Uz prisustvo velikog broja građana, poštovaoca antifašističke ideje i gostiju, u subotu je na Grabljivoj njivi obilježena 78. godišnjica polaska legedarnog Igmanskog marša 1942. godine, te formiranja Crnovrške partizanske čete. Na spomeniku u ulici Spasoje Blagovčanina delegacije općine, političkih stranaka i brojnih udruženja položile su cvijeće i odali počast borcima Prve Proleterske brigade.

Među prisutnim antifašistima bio je i predsjednik SABNOR-a BiH  Sead Đulić, koji je naglasio važnost obilježavanja događaja iz NOR-a i čuvanje tekovina NOB-a. Prisutnima se obratio i predsjednik vogošćanskog udruženja Refik Softić koji se zahvalio svim učesnicima ove tradicionalne manifestacije.

U Vogošći i Grabljivoj njivi ove subote bili su antifašisti i iz drugih gradova BiH, poput Vareša, Breze, Tešnja, Travnika, Olova, Konjica, Srebrenika i članovi udruženja ABNOR-a iz Kantona Sarajevo. Svi oni će se u još većem broju okupiti 25. januara na Igmanu, na centralnom obilježavanju 78. godišnjice Igmanskog marša i antifašističke borbe 1941-1945.