Naslovnica VIJESTI INFO OBILJEŽENA 26. GODIŠNJICA BITKE ZA SJENIČKU KOSU I ORAHOV BRIJEG

OBILJEŽENA 26. GODIŠNJICA BITKE ZA SJENIČKU KOSU I ORAHOV BRIJEG

166

Još jedna godišnjica Bitke za Sjeničku kosu i Orahov brijeg u organizaciji JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća obilježena je dostojanstveno uz prigodan program koji su pripremili učenici OŠ „Zajko Delić“ i „Izet Šabić“. Centralna manifestacija u povodu obilježavanja godišnjice bitke vođene 27. decembra 1993. godine upriličena je kod spomen obilježja na Sjeničkoj kosi. Prisutnima su se obratili Salem Numanović, učesnik bitke i predsjednik UO JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća i načelnik Edin Smajić.

Sjećanje na ovaj važni datum okupilo je brojne pripadnike boračke populacije, porodice šehida, goste i što je najvažnije djecu, koja o dešavanjima iz ovog perioda nemaju priliku učiti u školama.

Godišnjicu bitke upotpunio je nastup horske sekcije OŠ „Zajko Delić“, a literarne radove o temi „27. decembar 1993. god.“, pročitale su Summeja Hondo (OŠ “Zajko Delić”) i Sarah Karamović (OŠ “Izet Šabić”). Zahvalnice pojednicima i kolektivima za doprinos obilježavanju sjećanja na Bitku za Sjeničku kosu i Orahov brijeg, organizator obilježavanja ovog značajnog datuma uručio je OŠ „Zajko Delić“, OŠ „Izet Šabić“, Općini Vogošća, JP RTV Vogošća i Ministarstvu za boračka pitanja KS.

Bitka za Sjeničku kosu i Orahov brijeg ostaće upamćena i po učešću Niških specijalaca kojima su naneseni veliki gubici.