Naslovnica VIJESTI INFO OBAVLJENA DŽENAZA ČLANOVIMA PORODICE BRKIĆ: ALMIR, LAMIJA I FATIMA OSTAĆE U SRCIMA...

OBAVLJENA DŽENAZA ČLANOVIMA PORODICE BRKIĆ: ALMIR, LAMIJA I FATIMA OSTAĆE U SRCIMA ONIH KOJI SU IH POZNAVALI

976

Na Mezarju Bradići jučer je klanjana dženaza namaz Almiru Brkiću, njegovoj supruzi Lamiji i kćerki Fatimi, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se u petak, 7. juna, dogodila na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva. Čak ni obilna kiša praćena gradom koja je padala u Vogošći pred samu dženazu, nije spriječila ljude da dođu i odaju posljednju počast stradalima.

Više hiljada ljudi, članova porodica žrtava, prijatelji, komšije, rodbina i drugi građani prisustvovali su posljednjem ispraćaju. Dženazu namaz rahmetli Almiru je klanjao Abdulgafar ef. Velić, dženazu namaz rahmetli Lamiji je klanjao Mensur ef. Pašalić i dženazu malenoj rahmetli Fatimi je klanjao njen mualim iz mekteba Edin ef. Mrkulić, imam džamije na Blagovcu.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je donio odluku da ponedjeljak, 10. juni, bude dan žalosti na području općine Vogošća. Tevhid porodici Brkić je pručen u džamiji i Islamskom centru u Vogošći.

Vogošća ne pamti ovoliku tugu i žalost kakvu je ostavila iza sebe tragična sudbina više članova porodice Brkić.

Kao što je javnosti poznato, Almir Brkić bio je prosvjetni radnik i predsjednik Vijeća roditelja OŠ „Zahid Baručija“. Ostaće upamćen kao vrijedan i koristan član naše lokalne  zajednice i čovjek koji je bio organizator brojnih humanitarnih akcija.

Porodica Brkić ostaće u srcima onih koji su je poznavali.