Naslovnica VIJESTI INFO NOVI SPORTSKI KLUB U NAŠEM GRADU-ŽENSKI NOGOMETNI KLUB VOGOŠĆA

NOVI SPORTSKI KLUB U NAŠEM GRADU-ŽENSKI NOGOMETNI KLUB VOGOŠĆA

263

Ženski  nogometni klub Vogošća osnovan je prije  dva mjeseca i trenutno broji preko 30 članica uzrasta od 5 do 22.godine, koje treniraju na sportskim terenima u Vogošći. Osnivač ovog kluba je trener Jasmin Sokić i kako kaže cilj im je da u narednom periodu  prošire ekipu na što veći nivo. Također primarni cilj im je truditi se da ostvare što bolje rezultate. Trening se obavlja na tri sportska terena. Jedan od tih terena je u Semizovcu na stadionu Ozren, sportska dvorana JU KSC Vogošća i Sporta na Orahovom brijegu.

U proteklom periodu odigrali su nekoliko utakmica gdje su ostvarili zapažene rezultate. Odigrano je šest  utakmica, gdje su četiri pobijedili, a dvije izgubili.  U subotu su bili na turniru u Prnjavoru, gdje su ostvarili tri pobjede i osvojili 1.mjesto što je veliki napredak, istakao je trener Jasmin Sokić. Uskoro će imati i svoju internet stranicu putem koje će svi zainteresirani moći dobiti potrebne informacije.

Lejla Ramić se bavi fudbalom već osam godina i prema riječima trenera ona je buduća trenerica ovog kluba. Lejla je istakla da o ženskom fudbalu ima mnogo predrasuda, a one su tu kako bi pokazale da i djevojke mogu uspjeti u ovom sportu.

Jasmin Sokić se ovom prilikom zahvalio načelniku općine Vogošća Edinu Smajiću što im je omogućio da se zovu Ženski nogometni klub „Vogošća“. Također, zahvalio se i Upravi Nogometnog kluba Ozren kao i Kulturno sportskom centru Vogošća, te se nada velikoj podršci i ostvarenju zapaženih rezultata u narednom periodu.