Naslovnica VIJESTI INFO NOVA INDUSTRIJSKA ZONA U VOGOŠĆI: 17 PRIVREDNIH SUBJEKATA, VIŠE OD...

NOVA INDUSTRIJSKA ZONA U VOGOŠĆI: 17 PRIVREDNIH SUBJEKATA, VIŠE OD 500 ZAPOSLENIH

493

U protekloj godini Općina Vogošća bilježi rast i razvoj industrijskih preduzeća. U Novoj industrijskoj zoni, jednoj od tri na području Općine Vogošća, posluje čak 17 privrednih subjekata u kojima je zaposleno više od 500 radnika. Kako bi se unaprijedila proizvodnja, realizovani su značajni projekti među kojima su i poticaji za izvozno orjenitisane privredne subjekte. Sredstva je obezbijedila Općina Vogošća aplicirajući za ista kod resornog kantonalnog ministarstva.

Kako je kazala Dženana Bešlija, pomoćnik načelnika Općine Vogošća za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti, Novu inustrijsku zonu još treba razvijati. „Ovih dana izvode se radovi na infrastrukturnom opremanju što, između ostalog, podrazumijeva postavljanje završnog sloja asfalta i uređenje ivičnjaka“, pojasnila je Bešlija te dodala da je firmama koje se bave proizvodnom djelatnošću u ovoj zoni potrebna radna snaga i ona zanimanja koja su trenutno deficitarna.

Stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u industrijskim zonama i u budućnosti doprinosiće Općina Vogošća realizacijom različitih projekata.